Fiscale advisering

Als ondernemer komt er een hoop op u af. Zo dien je ook aan allerlei fiscale verplichtingen te voldoen.

Aangifte omzetbelasting

Ben je als ondernemer belastingplichtig voor de omzetbelasting? Dan dien je periodiek aangifte te doen voor de omzetbelasting. Je dient btw te heffen over je verkoopfacturen en de btw op je inkoopfacturen worden hierop in mindering gebracht. Doe je zaken binnen de EU of juist daar buiten? Of is er sprake van de verleggingsregeling? Dit alles is van invloed op de aangifte omzetbelasting. Wij helpen je graag om de aangifte omzetbelasting op een juiste manier tijdig in te dienen, zodat je zelf de focus kunt leggen op het ondernemen.

Aangifte loonbelasting

Heb je een onderneming met personeel in dienst? Dan moet de onderneming iedere maand loonbelasting afdragen aan de fiscus. AV Advies  helpt je graag met het voeren van de salarisadministratie en het verzorgen van de aangifte loonbelasting. Wij verzorgen de aangifte loonbelasting en krijgt van ons iedere maand het overzicht met de loonheffing die moet worden afgedragen. Wij ontzorgen de onderneming graag op dit gebied, zodat je zelf de focus kunt leggen op het ondernemen.

Aangifte vennootschapsbelasting

Heb je een BV dan is deze belastingplichtig voor de vennootschapsbelasting. Dit is de belasting die de BV moet betalen over de behaalde winst. Onze adviseurs helpen graag om de aangifte vennootschapsbelasting op te stellen. Zo weet je zeker dat aan alle fiscale aftrekposten is gedacht, eventuele verrekenbare verliezen worden meegenomen en dat de aangifte vennootschapsbelasting op een juiste manier wordt ingediend. Wij ontzorgen de ondernemer graag, zodat deze zelf de focus kan leggen op het ondernemen.

Aangifte dividendbelasting

Gefeliciteerd u heeft een goed jaar gedraaid en hierdoor is er zelfs ruimte voor het uitkeren van dividend. Echter, ook hier wordt belasting over ingehouden, namelijk de dividendbelasting. Av Advies helpt graag om de aangifte dividendbelasting op te stellen. Zo weet je zeker dat je niet teveel dividendbelasting afdraagt en kun je zelf de focus weer leggen op het ondernemen.

Aangifte inkomstenbelasting

Iedereen in Nederland moet inkomstenbelasting afdragen. Wanneer je in loondienst werkt, wordt dit reeds gedaan via de verloning bij je werkgever. Maar hoe zit dat als je een eigen ondernemer bent? Indien je als ZZP-er of als V.O.F. aan het werk bent dan dien je in de aangifte inkomstenbelasting de volledige jaarcijfers te verantwoorden. Vervolgens betaal je inkomstenbelasting over de winst die je hebt gemaakt. Wij helpen je graag om de aangifte inkomstenbelasting op te stellen. Zo weet je zeker dat alle mogelijke aftrekposten worden benut en je niet meer inkomstenbelasting betaalt dan noodzakelijk. Wij ontzorgen de ondernemer graag, zodat deze zelf de focus kan leggen op het ondernemen.